Rafting na Tari i Trnovačko jezero

Smještaj

Kućice sa kupatilom

Broj obroka

5

Aktivnosti

Rafting i Hiking

Min. broj učesnika

4

O programu

Trodnevni aranžman koji uključuje boravak u našem centru, rafting na Tari i posjetu Trnovačkom jezeru.

1. Dan

Dolazak u naš rafting centar u poslepodnevnim časovima, check-in na recepciji nakon čega će Vam biti dodjeljen ključ od vaše kućice. Nakon što se raspremite i odmorite od puta naši uposleni će poslužiti večeru. Nakon večere slijedi druženje uz logorsku vatru i muziku.

2. Dan

Nakon doručka u prelijepom ambijentu našeg rafting centra spremamo se za polazak terenskim vozilima do visoravni Prijevor u Nacionalnom parku Sutjeska. 

Na putu do Prijevora ćemo svratiti do vidikovca Dragoš sedlo odakle se prostire pogled na prašumu Perućicu i vodopad Skakavac. 

Dalje nastavljamo ka visoravni Prijevor u podnožju planine Malgić. Pogled sa vidikovca na Volujak, Durmitor, Zelengoru, Jahorinu, Perućicu, Kanjon Sutjeske, će Vas oduševiti. 

Sa Prijevora, kroz Suvu jezerinu idemo do Trnovačkog jezera, Put je dugačak nekih 5km a traje oko dva sata. 

Trnovačko jezero, poznatije i kao jezero u obliku srca, najljepše je jezero u Crnoj Gori. Voda je čista i u njemu se možete kupati. Tu ćemo i odmoriti, ručati a zatim slijedi povratak nazad do Prijevora gdje nas čekaju terenska vozila. 

Po povratku u kamp goste čeka večera. 

Nakon večere slijede slobodne aktivnosti, druženje uz logorsku vatru i muziku.

3. Dan

Nakon što se naspavate i razbudite uz jutarnju kafu, poslužićemo doručak u restoranu, gdje Vas čeka svježa domaća hrana: vrući uštipci, jaja, sir i kajmak, pogačice, Njeguški pršut, i mnoge druge poslastice.

Nakon doručka svi učesnici raftinga dobiće od naših vodiča rafting opremu, a nakon toga ćemo se naši terenskim vozilima  zaputiti ka počtenoj tački za rafting – Brštanovici. 

Nije vam potrebno prethodno rafting iskustvo a rafting na Tari nije opasan, sve što treba je da pažljivo saslušate naše skipere prije početka raftinga. Skiperi će Vam dati jasne instrukcije o ponašanju na čamcu i mnoštvo korisnih savjeta. Nakon toga počinje Tara rafting avantura koja će,  zavisno od vodostaja, trajati par časova. U toku raftinga na Tari pravimo pauze za kupanje, obilazak vodopada i slikanje.

Po povratku u kamp slijedi tuširanje a sve naše goste u restoranu očekuje ručak.

Poslije ručka se Vaš aranžman završava a mi se gledamo drugi put.

NAPOMENE ZA NAŠE GOSTE
Minimalan broj učesnika na ovom aranžmanu je 4 osobe, no ukoliko vas je manje pridružićemo Vas postojećoj grupi.
Ovaj program, kao i ostale navedene na našem sajtu možete kombinovati sa drugim aktivnostima ili produžavati po želji.
Sve cijene programa su izražene u evrima po osobi.

Napomene

Uključeno u cijenu

  • Dva noćenja u našem centru
  • Transport na početnu tačku za Rafting i transport u NP Sutjeska
  • Licencirani skiper / Vodič
  • Renta profesionalne opreme
  • Obroci
  • Sve takse i osiguranje putnika

Nije uključeno u cijenu

  • Konzumacija pića u našem restoranu u toku aranžmana.
  • Ostali lični troškovi

Hrana u našem Centru

Tradicionalna domaća jela

Na meniju su tradicionalna jela sa našeg podneblja, koja svakodnevno pripremamo u centru “Paradiso”. Svježe organske namirnice nabavljamo od domaćinstava iz naše regije i trudimo se da na što bolji način predstavimo ponudu svim našim gostima. Želimo da naša kuhinja bude jedan od razloga Vašeg ponovnog dolaska kod nas u goste. 

Kao što i možete pretpostaviti, očekuju Vas domaće pite sa sirom i krompirom, kajmak, domaći sir iz mješine i ostali mliječni proizvodi sa ovog podneblja, suhomesnati proizvodi poput pršuta, kulena, kobasica, suvog vrata, jagnjetina i teletina ispod sača, pripremljena sa krompirom, a kao desert – baklave, tulumbe, krofne i mnoštvo drugih poslastica.

Napomena za vegane i vegetarijance:
Ukoliko ste Vi ili neko iz Vaše grupe vegan ili vegetarijanac molimo Vas da nas obavjestite po rezervaciji kako bismo pripremili obroke.

Kako do nas - Lokacija

Nalazimo se na oko 3km od zvaničnog graničnog prelaza BiH i Crne Gore. Naše koordinate su: Lat.: 43.359838, Long.: 18.811168

Česta pitanja na aranžmanu

Obuću, ranac, štapove i dr. opremu ne obezbjeđujemo u centru. Svu navedenu opremu Vi nosite, ukoliko Vam je potrebna. Dobra obuća i voda će Vam sigurno trebati.

Izleti u NP Sutjeska i ture do Trnovačkog jezera nisu naročito zahtjevne no opet, do Vas je. Ukoliko nemate dovoljno fizičke aktivnosti u svakodnevnici, onda Vam mogu predstavljati izazov. Mentalni sklop te adekvatna konzumacija hrane i vode igraju značajnu ulogu.

Rafting čamac predviđen je za 8-10 učesnika, uključujući skipera. Tako da, ukoliko dolazite u paru, spojićemo vas sa postojećom grupom i rafting avantura počinje.

Nije vam potrebno prethodno iskustvo na raftingu, licencirani vodič će prije samog spusta dati sve potrebne instrukcije za bezbjedan i zabavan spust.

Zavisno od vodostaja rijeke, spust niz rijeku može da potraje od 45 minuta do 3-4 sata.

Bezbjednost učesnika raftinga je na prvom mjestu. Uz svu neophodnu opremu koju dobijate od nas, praćenje instrukcija licenciranog vodiča i određene mjere predostrožnosti, rafting je potpuno bezbjedan.

Rafting avantura predstavlja nezaboravno iskustvo za cijelu porodicu. Rafting je pogodan za djecu, preporučljivo u periodu od sredine juna do septembra, jer je tada vodostaj manji i spust opušteniji.

rEZERVACIJA

Radnim danima: 185€ po osobi

Vikendom: 205€ po osobi

Smještajne jedinice posjeduju kupatila.